09:08 uur - PRIO 1 8037 0401 0491 0220 WONINGBRAND (groot) WANDELWEG 61 WORMERVEER

WORMERVEER De brand in een leegstaand pand aan de Wandelweg in Wormerveer is onder controle. De brand brak iets na 9.00 uur uit.

De vlammen sloegen uit het dak en de rook was in de wijde omgeving te zien. Het gaat om een leegstaand pand (Huize Villa Overbosch) dat door twee (anti-)krakers werd bewoond. Zij zijn niet gewond geraakt.

Het vuur ontstond waarschijnlijk nadat er een brandende kaars was omgevallen. De bewoners zijn het pand uitgegaan en waarschuwden de brandweer. Deze was bang dat de naastgelegen flat geëvacueerd moest worden, maar dat hoefde uiteindelijk niet.

 

 

De brandweer laat het pand nu gecontroleerd uitbranden, het kan als verloren worden beschouwd. Achter het huis loopt een spoorlijn, maar het treinverkeer heeft geen hinder van de brand ondervonden.

Vanwege instortingsgevaar blijft de Wandelweg voorlopig afgesloten voor verkeer. De woningen stonden al op de nominatie om te worden gesloopt. (Bron: www.rtvnh.nl)  

 

 

Klik HIER voor meer foto's (foto's: Erik van Delft, Marco Wempe en Jelzo fotgrafie) en klik HIER voor een filmpje van de brand.